Jullie verwachten binnenkort een baby en je bent je aan het verdiepen in de beste autostoel baby. Met een baby val je in 2 groepen, namelijk groep 0+ en 1. We gaan in dit artikel beide groepen bespreken inclusief de best geteste baby autostoelen.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend vervoerd dienen te worden in een baby autostoel. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Dat is dus autostoel groep 0+ met een overlapping naar groep 1. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt. Hierna kan veilig overgestapt worden op groep 1.

Zie schema hieronder:

indeling autostoeltjes

Welke baby autostoelen zijn er allemaal verkrijgbaar in groep 0 en 1? En welke is de beste autostoel voor jullie kindje? De keuze van de beste baby autostoel heeft te maken met een aantal factoren en wensen.

Langere of kortere periode autostoel baby?

Jullie kunnen een autostoel baby aanschaffen voor de eerste 18 maanden. Voordeel van deze autostoeltjes is dat ze bijna allemaal vast te klikken zijn op de kinderwagen, de zogenaamde maxi-cosi.

Je kunt echter ook een autostoel baby in groep 1 kopen die gelijk voor een langere periode meegaat. Deze groep autostoel is zowel voor- als achterwaarts te installeren. Achterwaarts voor die eerste 15 maanden en voorwaarts tot een leeftijd van 3, 4 of zelfs 7 jaar. Voordeel is dat je op langer termijn goedkoper uit bent. Nadeel van deze autostoel is dat je deze niet op je kinderwagen kunt plaatsen. Het is geen zogenoemde maxi-cosi.

Isofix of autogordel baby autostoel?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel.  In dit artikel bespreken we alleen de autostoelen met isofix bevestiging gezien deze het meest veilig  en i-size proef zijn.

Beste autostoel baby groep 0 + Isofix (0 – 18 maanden)

Wanneer je een babyautostoeltje met behulp van Isofix in je auto wilt bevestigen heb je een base nodig die geschikt is voor jouw autostoeltje. Deze base bevestig je dan met Isofix in je auto. Het autostoeltje kun je hier vervolgens met één klik op bevestigen. Deze isofix base zit bij sommige autostoelen al inbegrepen, maar bij heel veel baby autostoelen niet. Lees hier meer over de beste isofix bases.

De hieronder beschreven top 6 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen.

1 . Silver Cross Dream I-size autostoel (beste autostoel baby)

Gebruik baby autostoel: vanaf de geboorte tot circa 12 maanden

beste autostoel groep 0De autostoel baby is de Silver Cross Dream I-Size Baby Het autostoeltje scoort zowel op het gebied van veiligheid als op het gebied van comfort heel goed. De stoel heeft in mei 2020 het predicaat beste autostoel ontvangen van de Consumentenbond. De Silver Cross Dream I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Dat geldt overigens alleen wanneer je de autostoel installeert met behulp van de isofix base. De autostoel is voorzien van een 4-laagse zijwaartse bescherming van het hoofd en de nek van je kindje. Klik hier voor de bijbehorende Isofix base.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + inclusief comfortabele en zachte inleg + Afneembare zonnekap met UV-bescherming.

Nadelen: – zware stoel   autozitje neemt veel ruimte in beslag zonder isofix base geleverd

2. Cybex Aton M i-Size + Base M i-Size

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm

Cybex AntonIn deze autostoel in combinatie met het i-Size onderstel zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft van de Consumentenbond in 2019 het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen van de best geteste autostoelen groep 0+. Bij de ANWB scoort de stoel een nummer 3 positie. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje.

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag

3. Het Nuna Pipa Next Baby Autostoeltje

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca 12 maanden 

beste autostoel groep 0 Dit autostoeltje is uniek omdat deze niet alleen geschikt voor in de auto of op het kinderwagenframe, je kan er ook mee reizen met het vliegtuig dankzij het TUV certificaat voor vliegtuigvervoer. Dit alles kost je weinig moeite, want het stoeltje is licht van gewicht.

Het stoeltje biedt dankzij het ontwerp optimale zijwaartse bescherming. Je kan de stoel in veilig in de auto bevestigen met de autogordel of met de Isofix base (niet inbegrepen). De bijpassende base is uitgerust met automatisch uitklapbare beschermingsknoppen voor extra beveiliging en absorbeert de kreukelzone van de stabiliteitspoot de klap.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Zeer licht zitje + Stoelhoes is makkelijk te verwijderen

Nadelen: geleverd zonder base en adapter

4. Joie i-Snug + i-size base

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 85 cm

autostoel groep 0De Joie i-Snug is door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘beste koop’ in 2020. Beste koop omdat de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. De stoel is heel veilig. Eenvoudig met behulp van de Joie base Advance te installeren. Combineert op kinderwagens, vol comfort en handige extra’s zoals een met rits te vergroten zonnekap en zachte stoelverkleiner. Zowel met gordel als met Isofix vast te maken in de auto. Groot voordeel van deze autostoel is dat deze heel licht is. Maar 3,25 kg!

Voordelen: + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + i-Size (R129) + licht in gewicht  + Snel en makkelijk te installeren

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag   Handleiding en waarschuwingslabels kunnen beter – zonder isofix base geleverd

5. Maxi Cosi Rock + FamilyFix onderstel

Gebruik autostoel baby: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm

Maxi Cosi Rock

Nieuw in de best geteste autostoelen is de Maxi Cosi Rock. Deze autostoel in combinatie met het FamilyFix One i-Size base scoorde in mei 2018 bij de Consumentenbond het predikaat ‘beste koop’. Bij de ANWB een nummer 6 positie. Beste koop omdat de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. Het autostoeltjes is zeer veilig volgens de laatste I-Size norm. Ook in gewicht scoort deze stoel goed. Iets lichter dan de Pebble Plus.

FamilyFix One i-Size
De FamiliFix One i-Size is een speciale base voor de Maxi Cosi Rock en het opvolgende autostoeltje Maxi-Cosi Pearl Smart iSize. Je hoeft dus maar 1 keer een base aan te schaffen voor de komende 4 jaar.

Verschil Pebble en Rock?
De Maxi Cosi Rock is ruim een halve kilo lichter in gewicht. De Rock heeft geen ‘One-pull, easy-in harnas’ ofwel een harnas dat zich gelijktijdig aanpast met de hoofdsteun zoals de Pebble wel doet.

Verder de Maxi Cosi Rock eenvoudig in gebruik. Je klikt de stoel eenvoudig en foutloos in de base (FamilyFix). Maar ook met behulp van autogordels.

Beste autostoel baby groep 1 + Isofix (0-4 jaar)

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste testen zijn van oktober 2020.

1. Joie I-Spin  360

Gebruik autostoel: Vanaf 3 maanden tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste autostoel groep 1

Met het Joie I-Spin 360 Autostoeltje kun je je kindje op een veilige manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel staat op nummer 1 bij de Consumentenbond en heeft het predicaat beste koop ontvangen en het predicaat beste koop.

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  redelijk groot

2. Cybex Sirona M2 i-Size + Base M i-Size

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste autostoel groep 1Deze Cybex I-Size baby autostoel uit de beste autostoel groep 1 wordt heel goed beoordeeld door gebruikers. Groot pluspunt van deze Cybex is dat de stoel zowel voorwaarts als achterwaarts gemonteerd kan worden. De stoel scoort bij de ANWB en Consumentenbond goed op veiligheid. Bij beide staat de autostoel op nummer 2 in de categorie tot 4 jaar. Deze stoel heeft in mei 2019 het predicaat beste koop ontvangen van de Consumentenbond. In de voorste positie wordt het kind vastgezet met een traploos instelbaar opvanglichaam.

De bijbehorende Cybex M base is apart verkrijgbaar bij de meeste babywinkels. Bij Babypark wordt de autostoel ook inclusief base geleverd. Deze bundel is soms goedkoper dan de M base los te kopen. Klik hier voor de bundel. 

Voordeel: + i-Size (R129) + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + 2 richtingen mogelijk
Nadeel : veel ruimte in beslag

3. Britax Romer DUALFLIX  iSize

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Draaibare autostoel BritaxEen populaire en goed beoordeelde draaibare autostoel  is de Britax Romer DEALFLIX. De stoel is bekroond met verschillende awards als de Baby & Pregnancy Award en Little London Award. De stoel kan zowel tegen de tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee worden geplaatst (vanaf 9 kilo). 

De autostoel is 360 graden draaibaar en is in meerdere standen verstelbaar (slaapstand). De bekleding is makkelijk en hierdoor snel afneembaar. Met de bijgeleverde zitverkleiner al vanaf de geboorte te gebruiken. Het vastgespen is tamelijk bewerkelijk en het zitje is heel zwaar. 

De oude Britax Romer DUALFLIX krijgt 2 van de 5 sterren van de ANWB veiligheidstest. De nieuwe iSize variant ontving in 2018 4 van de 5 sterren.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen
Nadeel:  zwaar zitje  zitje heeft veel ruimte nodig

We adviseren dan ook om de iSize variant aan te schaffen. In prijs scheelt dit niet heel veel en veiligheid staat voorop. Te koop bij Babypark en Prenatal.

Wil je liever de lichtere uitvoering? Britax Romer komt nu met de light variant op de markt: de Römer Dualfix M I-Size. Exclusief bij Babypark te koop. Echter is deze pas vanaf 3 maanden te gebruiken.

4. Maxi-Cosi AxissFix Plus

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Zo zet je de Axiss autostoel vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Deze uitvoering kan alleen voorwaarts geplaatst worden. Bekijk deze draaibare autostoel bij Bol.com. De Maxi-Cosi AxissFix en AxissFix plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus van Maxi-Cosi is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

5. Britax Römer Swingfix M 

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Alleen achterwaarts
draaibare autostoelDe beste baby autostoel groep 1 uit 2019/2020 die het predicaat ‘beste uit de test’ ontving is de Britax Römer Swingfix i-Size. Ook bij de ANWB scoort de stoel een nummer 1 positie. De Römer is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (0-18 kg). De Swingfix I-Size biedt optimaal comfort en veiligheid aan je kindje. Doordat het stoeltje 90° kan draaien is het eenvoudig om jullie kindje in de autostoel te tillen. De stoel kan namelijk naar de deur draaien.
De autostoel wordt altijd achterwaarts gebruikt omdat dit het veiligst is voor je kindje. De steunpoot en stootbeugel maken de autostoel extra stabiel. De stoel is verstelbaar in verschillende zitposities en heeft een 5-punts gordel met borstkussentjes van neopreen.


Voordeel:
+
 i-Size (R129) veiligheid + makkelijke installatie + eenvoudig te reinigen + lage concentratie schadelijke stoffen + inclusief base

Nadelen: zwaar zitje  montage met de autogordel is niet mogelijk meer   Ondanks verstelbare stootbeugel blijft toch weinig beenruimte over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.