Beste autostoel groep 2: peuter / kinder autostoel. Autostoeltjes in deze categorie kunnen gebruikt worden voor zowel peuters als voor grotere kinderen. Als kenmerk hebben de stoeltjes voor de peuters een 5-puntsharnas of een vangtafeltje. Zodra ze hieruit zijn gegroeid maak je de kinderen met de autogordel vast.

Peuter-/kinderstoeltjes uit autostoel groep 2 kunnen geschikt zijn voor kinderen van 1 jaar tot 12 jaar (van 9 tot 36 kg). Soms al vanaf 9 maanden. Voordeel van deze zitjes is de lange gebruiksduur door de combinatie van groep 1 met groep 2/3.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud het beste achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Een aantal autostoelen kunnen achterwaarts en voorwaarts gemonteerd worden.

autostoeltjes indeling

Isofix of autogordel groep 2?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (meest veilige manier). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel.

We bespreken per soort bevestiging de beste autostoel.

Isofix bevestiging

Ga naar Top 5 Isofix
gordelbevestiging

Ga naar Top 5 Gordel
Beste autostoel groep 2 Isofix

Autostoelen in groep 2 met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 1. Maar wat is de beste autostoel groep 2? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste samenvatting  van de testen is uit oktober is 2020.

Beste Autostoel groep 2:
1. Kiddy Guardianfix 3

Gebruik: vanaf 1,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen

autostoel groep 2Dit beste autostoeltje uit groep 2 staat op nummer 1 in de lijst van Consumentenbond. Ook bij de ANWB komt de stoel goed uit de test.

Voordeel van deze veilige autostoel is dat hij een hele lange periode gebruikt kan worden. Vanaf 1,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg). Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix bevestigingspunten. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

Niet alle kinderen vinden de vangtafel comfortabel, daarom is het verstandig om dit eerst uit te proberen voordat u het zitje koopt.

Bestel de Kiddy Guardianfix 3 voordelig bij:

Last updated: 2021-04-21 06:48:28
2. Cybex Pallas S-Fix

Gebruik:vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen

bete autostoel groep 2De Cybex Pallas S-Fix is geschikt voor kinderen van 9-36 kg (9 maanden tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de Isofix bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden.

De Cybex Pallas S-Fix is één van de meest veilige autostoeltjes. Het autostoeltje beschikt over L.S.P. System (Linear Side-impact Protection). Het veiligheidskussen zorgt ervoor dat ook bij een frontale botsing je kindje optimaal wordt beschermd.

De autostoel plaats je eenvoudig en snel in je auto met behulp van Isofix. Eén klik en de Cybex Pallas S-Fix staat muurvast op de achterbank. Bij een auto zonder Isofix bevestigingspunten kan je deze autostoel ook bevestigen met de 3-punts autogordel.

3. Joie Trillo Shield (beste koop)

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen

beste autostoel groep 2De Joie Trillo heeft als predicaat ‘beste koop’ ontvangen van de Consumentenbond in de autostoel groep 2.

Ook dit zitje heeft als groot voordeel dat het een lange periode gebruikt kan worden, vanaf ongeveer 1 tot 12 jaar oud (9 tot 36kg). Niet alle kinderen vinden de vangtafel comfortabel. Het is daarom verstandig om dit eerst uit te proberen voordat u het zitje koopt.

Vastzetten met Isofix en 3-puntsgordel verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. Staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Bestel de Joie Trillo Shield voordelig bij:

Last updated: 2021-04-21 06:48:30
4. Britax Römer Advansafix IV R

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts

Britax Römer Evolva 123 SL SICTDe meest veilige autostoelen in deze groep zijn met een vangkussentje. Maar wat als jullie kindje dit helemaal niet fijn vindt? Dan zijn er gelukkig ook nog andere autostoelen. Wel opgemerkt dat deze deze stoelen minder veilig uit de testen naar voren komen. De Britax Römer Advansafix IV R is een stoel zonder vangkussentje maar nog wel een goede voldoende behaald. 

Dankzij de Flip & Grow functie kun je het harnaste (5-puntsgordel) eenvoudig omwisselen voor de 3-punts veiligheidsgordel waardoor het autostoeltje moeiteloos met je kindje meegroeit. Grotere kinderen kunnen in de autogordel, het stoeltje kan dan, maar hoeft niet, met Isofix wordt vastgezet.

Wordt ook door Bol.com aangeboden (TIP).

Bestel de Britax Romer Advansafix IV R voordelig bij:

Last updated: 2021-04-23 07:43:36

5. GB Everna-Fix

beste autostoel groep 2Een ander peuter autostoeltje zonder vangkussen en die goed uit de test komt is de GB Everna-Fix. De peuters worden vastgemaakt met het harnasje en grotere kinderen met de autogordel. De autostoel wordt vastgezet met Isofix en spanband (‘top-tether’).

Stoeltje is slim ontworpen met mooie oplossingen om het harnasje op te bergen, hoodsteunverstelling en een waarschuwingssignaal als de spanband niet vastgemaakt is. Zo weet je zeker dat de stoel juist is bevestigd.

Bestel de GB Everna-Fix voordelig bij:

Last updated: 2021-04-21 06:48:31

Beste autostoel groep 2 Gordelbevestiging

Autostoelen in deze met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel uit groep 2? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging. De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 12 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2018.

1. Cybex Pallas M SL

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts

Cybex Pallas M SLDe best beoordeelde autostoel uit groep 2 met gordelbevestiging is de Cybex Palles M SL. Getest door zowel ANWB als de Consumentenbond. Kenmerkende van dit autostoeltje is het vangkussentje. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. het stoeltje staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel

Niet ieder kind accepteert de aanwezigheid van een vanglichaam, het is verstandig om dit voor de koop uit te proberen. De Cybex Pallas M is overigens ook een prima autostoeltje.

2.  Nania i-Max SP

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts

 Nania i-Max SP autostoelOp nummer 2 van autostoel groep 2 met gordelbevestiging staat de Nania i-Max SP. Voldoende presterend autostoeltje dat geschikt is voor een lange gebruiksperiode. Opmerkelijk is wel dat het de grotere kinderen weinig plaats biedt. Soms kan de stabiliteit van het kinderstoeltje verbeterd worden door de hoofdsteun van de autostoel weg te halen of om te draaien.

De Nania I-Max SP zet je eenvoudig met de hendel aan de onderkant van de autostoel in de relaxstand. Tot 15 kilo gebruik je de 5-puntsharnas van de autostoel om je kindje veilig in de autostoel vast te zetten. Daarna verwijder je het 5-puntsharnas en gebruik je de gordel van de auto. Zo groeit deze autostoel van Nania jarenlang met je kind mee en kun jij onderweg van een slapend kind genieten.

Bestel de Nania i-Max SP voordelig bij:

Last updated: 2021-04-21 06:48:32
3. Osann I-Max SP

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts

 OsannI-Max SP autostoelOp de 3e plaats staat de Osann I-max. Gemiddeld scorend voorwaarts gericht autzitje dat een lange periode gebruikt kan worden, Vermeld moet worden dat lange kindjes  op een gegeven moment niet meer goed erin passen. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

De nieuwe alarmfunctie „BEEP“ zorgt ervoor, dat er een signaaltoon wordt afgegeven op het moment dat de gordel niet correcct wordt bevestigd of wanneer het kind de gordel tijdens het rijden loskoppelt.

Helaas, op dit moment zijn er geen aanbieders gevonden met deze autostoel
4. Nania Racer SP

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts

autostoel groep 2 Nania Racer SPEen andere Nania is de Nania Racer. Het verschil zit in de relax stand. Deze ontbreekt bij de Nania Racer. Veiligheid staat voorop bij dit autostoeltje. Daarom beschikt de Nania autostoel groep 2 over een 5-punts veiligheidsgordel die je eenvoudig met de hand stevig vast kan trekken. Vanaf 15 kg mag de vijf-puntsveiligheidsgordel verwijderd worden en wordt de autostoel en kindje met de drie-punts autogordel vastgezet.

De Nania Racer SP autostoel groep 1/2/3 in je auto installeren is heel erg eenvoudig. Het autostoeltje bevestig je namelijk met behulp van de drie-punts autogordel en plaats je met de rijrichting mee.

Bestel de Nania Racer SP voordelig bij:

Last updated: 2021-04-23 07:43:41
5. Chicco Gro-Up 123 autostoel groep 2

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Chicco Gro-up 123 autostoelMet de Chicco Gro-up 123 kun jij je kindje veilig vervoeren tot wanneer je kind 10 jaar oud is. De hoofdsteun en de riemen zijn gelijktijdig in hoogte regelbaar waardoor je gegarandeerd bent van comfort en veiligheid voor je kind. Dit doe je gemakkelijk door aan het oranje handvat te draaien wat bovenaan de autostoel zit. Je kunt de autostoel ook gemakkelijk kantelen wanneer je kindje een dutje wil doen, dit doe je door aan het onderste oranje handvat te trekken. De hoes van de autostoel is uitwasbaar en je kunt deze hoes makkelijk van de stoel halen. Je hoeft niet eens de riemen los te maken!

De stoel wordt bij de Consumentenbond met onvoldoende beoordeeld, maar staat wel op nummer 6. Bij de ANWB scoort de autostoel een voldoende.

Bestel de Chicco Gro-Up voordelig bij:

Last updated: 2021-04-21 06:48:33