Beste Maxi Cosi:

Lees onder tabel verder voor uitgebreide informatie
Beste Maxi Cosi I-Size, welke stoeltjes zijn het beste?

Maxi Cosi Coral

- Geschikt voorleeftijd 0-12 mnd
- Isofix + Base of gordel
- Ontvangt een 8,1 bij test
- Soft Carrier om makkelijk in en uit de safety shell te tillen
- i-Size Proof i.c.m. base
- Prijzig 

Beste maxi cosi

Maxi Cosi Pebble Pro

- Geschikt voor leeftijd 0-12 mnd
Isofix + Base of gordel
Best getest gordel 8,1
Zeer veilig en Comfortabel
Verstelbare hoofdsteun
-  i-Size Proof i.c.m. base
- Weegt zwaar 

Maxi Cosi Jade

Maxi Cosi Jade

- Geschikt voor leeftijd 0-6 mnd
- Alleen i.c.m. met base 3WayFix
- Je kindje ligt heerlijk
- Best getest Isofix 8,3
- I-Size proof
- Korte gebruiksduur
- Neemt veel ruimte in beslag

De beste Maxi Cosi i-Size proef autostoeltjes

Bij de aanschaf van een nieuwe autostoel voor je kindje heb je te maken met I-Size.  I-Size is geen naam van een autostoel zoals Maxi Cosi I-size bijvoorbeeld. I-Size is een sinds 2012 nieuwe Europese veiligheidswet met betrekking tot de autokinderzitjes. Deze regelgeving heet I-Size. Autostoeltjes die aan de I-Size regelgeving voldoen (de R129-norm) worden een i-Size autostoel genoemd. Lees hier meer de I-Size regelgeving. 

Maxi Cosi heeft een aantal autostoeltjes op de markt gebracht die aan deze I-Size regelgeving voldoen. Dit houdt in;

  • Langer achterwaarts vervoeren (minimaal 15 maanden)
  • Isofix bevestiging
  • Goede score bij zijdelingse botsproef
  • Indeling in lichaamslengte ipv gewicht.

Hieronder tref je de laatste beste Maxi Cosi I-size autostoelen aan, getest in oktober 2020 door de ANWB en de Consumentenbond. Wil een overzicht van de Top 5 beste baby autostoeltjes 2021? Bekijk dan dit overzicht

Naam Maxi Cosi:BijzonderPrijs
Categorie: 0-12 mnd:
Klikbaar op kinderwagen
1. Maxi Cosi CoralIsofixbase of gordel
Uitneembare soft carrier
299,-
2. Maxi Cosi Pebble ProIsofixbase of gordel
Goede prijs / kwaliteit
249,-
3. Maxi Cosi JadeIsofixbase
Reiswieg
0-6 mnd
229,-
4. Max Cosi Rock Isofixbase of gordel
beste koop 2019
199,-
5. Maxi Cosi CabrioIsofixbase of gordel
Goedkoop
139,-
Categorie: 0-4 jaar:Vaste autostoel
1. Maxi Cosi AxissFix PlusIsofix
Draaibaar
Prima prijs
299,-
2.Maxi Cosi Mica Isofix
Draaibaar
Plattere ligstand
449,-
3. Maxi-Cosi Pearl SmartIsofixbase
Volledige ligstand
259,-

1. Maxi Cosi Coral (allernieuwste Maxi Cosi)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix 

beste maxi cosi coral Het Maxi-Cosi Coral Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed met een 8,1. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix3. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix3 aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig

2. Maxi Cosi Pebble Pro

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in met gordel of Isofix 

beste Maxi CosiEen autostoel die bij zowel de ANWB als de Consumentenbond goed uit te test komt is de Maxi Cosi Pebble Pro. Deze autostoel zet je het veiligst vast met de Maxi-Cosi Familyfix2 I-size base.

Bij de beste autostoel in de categorie gordel scoort deze stoel ook een goede voldoende. De voorloper van deze Maxi Cosi is de Pebble Plus.

Je kunt de stoel dus ook met behulp van de autogordels vastmaken. Dit is echter niet de meest veilige manier van vervoeren, maar kan wel uitkomst bieden bij switchen van auto’s.

Met het Maxi-Cosi Familyfix2 I-size, het Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size of het Maxi-Cosi 3wayFix onderstel is het autostoeltje heel veilig en eenvoudig te installeren. Je loopt zeer weinig gevaar voor het verkeerd vastzetten van de autostoel in de base. Het vastgespen van de baby is heel eenvoudig. Zitje is voor de eerste keer heel eenvoudig en snel te monteren.

Heb je een Joolz Geo2, Day + of een Hub+ kinderwagen? De Joolz X Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is perfect te combineren met deze kinderwagens. Bekijk deze uitvoering hier.

Wat is het verschil tussen de Maxi Cosi Pebble Plus en de De Maxi Cosi Pebble Pro?

De Pebble Plus wordt ook goed beoordeeld. Echter, bij de Pebble Plus bestaat het inlegje uit één gedeelte, bij de Pebble Pro uit twee gedeeltes. Wanneer je kindje groter wordt kun je eerst het onderste gedeelte verwijderen, en later pas het bovenste inlegje. Hierdoor krijgt het hoofdje van je kindje zo lang mogelijk extra bescherming.

De Pebble Pro biedt ook meer comfort van grotere baby’s en bescherming bij een zijdelingse botsing door de zijvleugels aan de bovenkant.

De Pebble Plus wordt niet meer uitgeleverd. Enkel de restvoorraden worden nog aangeboden. Bol biedt nog wel de Plus aan. Klik hier voor de prijs. 

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Onderdeel van de Familyfix 2 + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst) weegt zwaar

3. De Maxi Cosi Jade reiswieg

Gebruik reiswieg:  vanaf te geboorte tot ongeveer 6 maanden

autostoel met ligstand Jade

Wil je je kindje helemaal liggend vervoeren? Maxi Cosi heeft sinds kort een reiswieg ontworpen die veilig vervoerd kan worden in de auto. Wel in combinatie met de 3 Wayfixbase! Deze Maxi Cosi komt als beste uit de test met een 8,3 van de Consumentenbond. Bij de ANWB staat de reiswieg op nummer 1.

Deze Maxi Cosi Jade biedt jullie kindje het ultieme comfort tijdens het slapen. De reiswieg is voorzien van een zacht matrasje en een afneembaar dekje. Ook zit er een verkleiner bij voor je pasgeboren kindje die niet alleen zorgt voor veiligheid, maar ook voor een geborgen gevoel.

De Jade reiswieg is uniek in zijn soort. De Maxi Cosi Jade is namelijk de eerste R129-compatibele (iSize goedgekeurd) reiswieg om te reizen met een baby in de auto.

Zo kan je kindje ongestoord blijven slapen, waar je ook naar toe gaat. Met behulp van de Maxi Cosi FamilyFix3 klik je de reiswieg eenvoudig vast op de base met de Click & Go-bevestiging en kan je op pad met je kleintje.

In de reiswieg zit een 3-punts gordeltje waarin je je kindje vastzet, als je de reiswieg in de auto zet. Wanneer je de reiswieg als een kinderwagen gebruikt, dan zijn de gordeltjes eenvoudig te verwijderen.De reisweg is met de Maxi Cosi kinderwagens Lila, Nova en Adorra te combineren.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijk te installeren + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters
Nadelen: neemt veel ruimte in beslag korte gebruiksduur

4. Maxi Cosi I-Size Rock + FamilyFix2 onderstel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in met gordels of Isofix 

Maxi Cosi RockIn de best geteste autostoelen komt de Maxi Cosi Rock goed naar voren. Deze autostoel in combinatie met het FamilyFix2 scoorde in 2019 bij de Consumentenbond het predikaat ‘beste koop’. Bij de ANWB een nummer 6 positie. Beste koop omdat de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. Het autostoeltjes is zeer veilig volgens de laatste I-Size norm. Ook in gewicht scoort deze stoel goed. Iets lichter dan de Pebble Plus. De stoel is ook zonder base te gebruiken en vast te zetten met autogordels.

FamilyFix2 
De FamiliFix2 base is een speciale base voor de Maxi Cosi Rock en het opvolgende autostoeltjes Maxi-Cosi Pearl Smart en Pearl Pro. Je hoeft dus maar 1 keer een base aan te schaffen voor de komende 4 jaar.

Verschil Pebble en Rock?
De Maxi Cosi Rock is ruim een halve kilo lichter in gewicht. De Rock heeft geen ‘One-pull, easy-in harnas’ ofwel een harnas dat zich gelijktijdig aanpast met de hoofdsteun zoals de Pebble wel doet. 

Verder de Maxi Cosi Rock eenvoudig in gebruik. Je klikt de stoel eenvoudig en foutloos in de base. Maar ook met behulp van autogordels.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid i.c.m. FamilyFix2 base + Onderdeel van de 2wayFamily + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht

Nadelen: – Neem veel ruimte in beslag (hoes biedt uitkomst) weinig aanbieders

5. Maxi Cosi CabrioFix autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in met gordels of isofix 

beste maxi cosiDe Maxi Cosi Cabriofix is een van de meest verkochte autostoeltjes echter niet i-Size proef. De stoel is zowel met gordels als met Isofix vast te zetten. Kies je voor Isofix dan kun je de CabrioFix in combinatie met het de FamilyFix-base of de Easyfix base gebruiken. Bedenk wel dat het opvolgende stoeltje dat ook in de base geklikt kan worden alleen de Maxi Cosi Pearl betreft en deze uitsluitend met de rijinrichting mee geïnstalleerd kan worden (niet i-Size Proof).

Kies je voor gordels dan kun je eventueel kiezen voor de Easybase (niet verplicht). Lees hier meer over de verschillende bases.

Het autostoeltje is licht en vanuit de auto over te zetten op diverse kinderwagens. De extra voering en een verkleiner voor pasgeboren baby’s bieden je kindje nog meer comfort, terwijl het Side Protection System zorgt voor extra veiligheid.

De Maxi Cosi Cabriofix is een eenvoudige autostoel in vergelijking met de Pebble of de Rock. Het verschil? Het gordelsysteem is minder eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De zonnekap is minder makkelijk in en uit klappen en het verwijderen van de bekleding gaat ook een stuk moeilijker. De stoel is wel goedkoper dan de Pebble.

Een prima autostoel voor een prima prijs.

Voordelen: + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Geen iSize Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst) lastig gordelsysteem

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee met Isofix 

beste maxi cosiDeze Maxi Cosi I-Size stoel heeft ook als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Zo zet je de Axiss autostoel vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Deze uitvoering kan alleen voorwaarts geplaatst worden. Bekijk deze draaibare autostoel bij Bol.com. De Maxi-Cosi AxissFix en AxissFix Plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus van Maxi-Cosi is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  

Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken) – kan niet op de kinderwagen geklikt worden

Bestel de Maxi-Cosi Axissfix plus voordelig bij:

Last updated: 2021-04-22 20:16:11

2. Maxi Cosi Mica draaibare autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee met Isofix 

beste maxi cosi Deze nieuwe draaibare Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Verschil met de hierboven Maxi-Cosi AxissFix? De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in de ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3 bevestigingspunt voor de Mica heb je een steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology + Inclusief base 
Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)
 

Maxi-Cosi Pearl Smart + 2wayFix

Vanaf 6 maanden tot 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in. met de rijrichting mee 

Beste Maxi CosiDeze Maxi-Cosi I-Size autostoel is te gebruiken voor jouw kleintje vanaf 6 maanden tot en met ca. 4 jaar (67 cm – 105 cm). De Pearl Smart I-Size gebruik je tot minimaal 15 maanden tegen de rijrichting in, daarna kun je jouw kleintje in de Pearl Smart I-Size ook met de rijrichting mee vervoeren.

Deze Maxi-Cosi Pearl Smart kan alleen in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix 2 of Family Fix 3 base. Ook voeldoet deze Maxi-Cosi Pearl Smart aan de nieuwe en strenge eisen van de I-Size wetgeving.

De autostoel wordt ruim voldoende beoordeeld door experts. Een nummer 6 positie bij de Consumentenbond.

Verschil met de Pearl Pro?

De Maxi Cosi Pearl Pro heeft bij zowel voorwaarts als achterwaarts een volledige ligstand. Het Pearl Pro i-Size Autostoeltje kan alleen worden bevestigd met de FamilyFix One i-Size base of de Family Fix 3.

Voordeel: + i-Size (R129) + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding

Nadeel:  vastgespen is wat lastig + bekleding eraf halen is moeilijk

Maxi Cosi komt ieder jaar met nieuwe autostoelen op de markt. Gezien de nieuwe wet zullen alle nieuw gefabriceerde modellen autostoelen aan deze I-Size wet voldoen.

Bron: Consumentenbond en ANWB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.