Maxi Cosi I-Size autostoelen

Bij de aanschaf van een nieuwe autostoel voor je kindje heb je te maken met I-Size.  I-Size is geen naam van een autostoel zoals Maxi Cosi I-size bijvoorbeeld. I-Size is een sinds 2012 nieuwe Europese veiligheidswet met betrekking tot de autokinderzitjes. Deze regelgeving heet I-Size. Autostoeltjes die aan de I-Size regelgeving voldoen (de R129-norm) worden een i-Size autostoel genoemd. Lees hier meer de I-Size regelgeving. 

Maxi Cosi heeft een aantal autostoeltjes op de markt gebracht die aan deze I-Size regelgeving voldoen. Dit houdt in;

  • Langer achterwaarts vervoeren (minimaal 15 maanden)
  • Isofix bevestiging
  • Goede score bij zijdelingse botsproef
  • Indeling in lichaamslengte ipv gewicht.

Hieronder tref je de laatste beste Maxi Cosi I-size autostoelen aan, getest in mei 2020 door de ANWB en de Consumentenbond.

Wil je een overzicht van de Top 5 beste baby autostoeltjes 2020? Bekijk dan dit overzicht.

Maxi Cosi I-Size Pebble Pro

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in

Beste Maxi Cosi I-Size, welke stoeltjes zijn het beste?Een autostoel die bij zowel de ANWB als de Consumentenbond goed uit te test komt is de Maxi Cosi Pebble Pro. Deze autostoel zet je het veiligst vast met de Maxi-Cosi Familyfix2 I-size base.

Bij de beste autostoel in de categorie gordel scoort deze stoel ook een goede voldoende. De voorloper van deze Maxi Cosi is de Pebble Plus.

Je kunt de stoel dus ook met behulp van de autogordels vastmaken. Dit is echter niet de meest veilige manier van vervoeren, maar kan wel uitkomst bieden bij switchen van auto’s.

Met het Maxi-Cosi Familyfix2 I-size, het Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size of het Maxi-Cosi 3wayFix onderstel is het autostoeltje heel veilig en eenvoudig te installeren. Je loopt zeer weinig gevaar voor het verkeerd vastzetten van de autostoel in de base. Het vastgespen van de baby is heel eenvoudig. Zitje is voor de eerste keer heel eenvoudig en snel te monteren.

Wat is het verschil tussen de Maxi Cosi Pebble en de De Maxi Cosi Pebble Pro?

De ‘normale’ oudere Maxi Cosi Pebble wordt ook goed beoordeeld. Echter, de ‘normale’ oudere versie Pebble kan alleen in combinatie met het FamilyFix onderstel gekocht worden (dus niet met de 2-wayfix zoals velen denken!). Verschil tussen deze 2 onderstellen is dat bij de 2wayfix-base het opvolgende peuterstoeltje (2wayPearl) ook nog achterwaarts vervoerd kan worden. Wel zo veilig en volgens de nieuwe iSize wet! Voorwaarts is ook mogelijk zodra jullie kindje groot genoeg is.

Bij de FamilyFix base voor de Pebble is alleen de Maxi-Cosi achterwaarts te vervoeren en de opvolgende peuterstoel Maxi Cosi Pearl alleen voorwaarts (niet volgens de nieuwe iSize wet). De Pebble Pro biedt ook meer comfort van grotere baby’s en bescherming bij een zijdelingse botsing door de zijvleugels aan de bovenkant.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Onderdeel van de 2wayFamily + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst) weegt zwaar

Maxi Cosi I-Size Rock + FamilyFix onderstel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in

Maxi Cosi RockIn de best geteste autostoelen komt de Maxi Cosi Rock goed naar voren. Deze autostoel in combinatie met het FamilyFix2 scoorde in 2019 bij de Consumentenbond het predikaat ‘beste koop’. Bij de ANWB een nummer 6 positie. Beste koop omdat de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. Het autostoeltjes is zeer veilig volgens de laatste I-Size norm. Ook in gewicht scoort deze stoel goed. Iets lichter dan de Pebble Plus. De stoel is ook zonder base te gebruiken en vast te zetten met autogordels.

FamilyFix One i-Size
De FamiliFix2 base is een speciale base voor de Maxi Cosi Rock en het opvolgende autostoeltjes Maxi-Cosi Pearl Smart en Pearl Pro. Je hoeft dus maar 1 keer een base aan te schaffen voor de komende 4 jaar.

Verschil Pebble en Rock?
De Maxi Cosi Rock is ruim een halve kilo lichter in gewicht. De Rock heeft geen ‘One-pull, easy-in harnas’ ofwel een harnas dat zich gelijktijdig aanpast met de hoofdsteun zoals de Pebble wel doet.

Verder de Maxi Cosi Rock eenvoudig in gebruik. Je klikt de stoel eenvoudig en foutloos in de base (FamilyFix). Maar ook met behulp van autogordels.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid i.c.m. FamilyFix2 base + Onderdeel van de 2wayFamily + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht

Nadelen: – Neem veel ruimte in beslag (hoes biedt uitkomst) weinig aanbieders

Maxi Cosi CabrioFix autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in

beste maxi cosiDe Maxi Cosi Cabriofix is een van de meest verkochte autostoeltjes echter niet i-Size proef. De stoel is zowel met gordels als met Isofix vast te zetten. Kies je voor Isofix dan kun je de CabrioFix in combinatie met het de FamilyFix-base of de Easyfix base gebruiken. Bedenk wel dat het opvolgende stoeltje dat ook in de base geklikt kan worden alleen de Maxi Cosi Pearl betreft en deze uitsluitend met de rijinrichting mee geïnstalleerd kan worden (niet i-Size Proof).

Kies je voor gordels dan kun je eventueel kiezen voor de Easybase (niet verplicht). Lees hier meer over de verschillende bases.

Het autostoeltje is licht en vanuit de auto over te zetten op diverse kinderwagens. De extra voering en een verkleiner voor pasgeboren baby’s bieden je kindje nog meer comfort, terwijl het Side Protection System zorgt voor extra veiligheid.

De Maxi Cosi Cabriofix is een eenvoudige autostoel in vergelijking met de Pebble of de Rock. Het verschil? Het gordelsysteem is minder eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De zonnekap is minder makkelijk in en uit klappen en het verwijderen van de bekleding gaat ook een stuk moeilijker. De stoel is wel goedkoper dan de Pebble.

Een prima autostoel voor een prima prijs.

Voordelen: + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Geen iSize Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst) lastig gordelsysteem

Maxi Cosi Coral (allernieuwste Maxi Cosi)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee

beste maxi cosi coral Het Maxi-Cosi Coral Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed met een 8,1.

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix3. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix3 aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste maxi cosiDeze Maxi Cosi I-Size stoel heeft ook als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken) – kan niet op de kinderwagen geklikt worden

Maxi Cosi Mica draaibare autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste maxi cosi Deze nieuwe draaibare Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Verschil met de hierboven Maxi-Cosi AxissFix? De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in del ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3 bevestigingspunt voor de Mica heb je een steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology
Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Maxi-Cosi Pearl Smart + 2wayFix

Vanaf 6 maanden tot 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in. met de rijrichting mee

Beste Maxi CosiDeze Maxi-Cosi I-Size autostoel is te gebruiken voor jouw kleintje vanaf 6 maanden tot en met ca. 4 jaar (67 cm – 105 cm). De Pearl Smart I-Size gebruik je tot minimaal 15 maanden tegen de rijrichting in, daarna kun je jouw kleintje in de Pearl Smart I-Size ook met de rijrichting mee vervoeren.

Deze Maxi-Cosi Pearl Smart kan alleen in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix 2 of Family Fix 3 base. Ook voeldoet deze Maxi-Cosi Pearl Smart aan de nieuwe en strenge eisen van de I-Size wetgeving.

De autostoel wordt ruim voldoende beoordeeld door experts. Een nummer 6 positie bij de Consumentenbond.

Verschil met de Pearl Pro?

De Maxi Cosi Pearl Pro heeft bij zowel voorwaarts als achterwaarts een volledige ligstand. Het Pearl Pro i-Size Autostoeltje kan alleen worden bevestigd met de FamilyFix One i-Size base of de Family Fix 3.

Voordeel: + i-Size (R129) + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding

Nadeel:  vastgespen is wat lastig + bekleding eraf halen is moeilijk

Maxi Cosi komt ieder jaar met nieuwe autostoelen op de markt. Gezien de nieuwe wet zullen alle nieuw gefabriceerde modellen autostoelen aan deze I-Size wet voldoen.

Bron: Consumentenbond en ANWB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.