Een van de meest gestelde vragen over een autostoel is of deze draaibaar is. Je kindje wordt groter en zwaarder waardoor het niet zo eenvoudig meer is om hem of haar in de autostoel te tillen. Een draaibare autostoel biedt hierbij veel gemak. Je hoeft tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken dat rugklachten kan voorkomen.

360 graden draaibaar

Een ander voordeel van een draaibare stoel is dat de meeste stoelen 360 graden kunnen draaien. Dit betekent dat de autostoel zowel achterwaarts als voorwaarts geïnstalleerd kan worden. We adviseren de stoel zo lang mogelijk achterwaarts te installeren. Dit is namelijk de meest veilige manier van vervoeren. 

Wij hebben de beste draaibare autostoelen op een rijtje gezet. Hierbij gelet op recente testen van de ANWB, Consumentenbond en reviews van gebruikers. 

Beste draaibare autostoel

Lees onder tabel verder voor uitgebreide informatie
beste autostoel groep 1

Joie I-Spin 360

- Geschikt voor leeftijd 3mnd-4 jaar
- Zowel voorwaarts als achterwaarts
- Isofix
- 360˚draaibaar
Best getest / koop 2020
- Inclusief base 
- Redelijk groot 
- Slecht verkrijgbaar

draaibare autostoeltje

Maxi Cosi AxissFix

- Geschikt voor leeftijd 0-4 jaar
- Zowel voorwaarts als achterwaarts 
- Isofix
- 360˚draaibaar
- Inclusief base
- Prima prijs /kwaliteit 
- Bekleding lastig te verwijderen

Cybex Sirona S

Cybex Sirona S

- Geschikt voor leeftijd 0-4 jaar
- Zowel voorwaarts als achterwaarts 
- Isofix
- 360˚ draaibaar
- Inclusief base
- Energy Reduction (ER) Technology
- Zwaar zitje

1. Joie I-Spin 360

Gebruik autostoel: 
Vanaf 3 mnd tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste autostoel groep 1De beste autostoel groep 1 is de Joie I-Spin 360 Autostoeltje. Hiermee kun je je kindje op een veilige manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel staat op nummer 1 bij de Consumentenbond en heeft 2 predicaten ontvangen. De beste koop en beste uit de test.

De autostoel is 360 graden draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger.

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  redelijk groot

Bestel de Joie I-Spin 360 voordelig bij:

Last updated: 2021-04-23 14:22:12

2. Maxi Cosi Axiss Fix Plus (I-size Isofix)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm 
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoeltjesEen van de bekendste en beste draaibare autostoeltjes is de Maxi Cosi Axiss. Voor zowel Isofix (Plus) als voor gordelbevestiging is de draaibare autostoel beschikbaar.
De Maxi Cosi Axiss Plus wordt door middel van Isofix bevestigd in de auto. Deze autostoel is 360 graden draaibaar. Het Axiss autostoeltje kan zowel naar links als naar rechts draaien, zodat het niet uitmaakt aan welke kant van de achterbank je je kindje plaatst.
 
De stoel scoort voldoende op veiligheid bij de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.
 
De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.
 

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Zo zet je de Axiss autostoel vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. De Maxi-Cosi AxissFix en AxissFix plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus van Maxi-Cosi is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + goede prijs/kwaliteit

Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Bestel de Maxi-Cosi Axissfix plus voordelig bij:

Last updated: 2021-04-22 20:16:11

3. Maxi Cosi Mica draaibare autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm.                                                                        Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste maxi cosi Dit nieuwe draaibare autostoeltje van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.
 

Verschil met de hierboven beschreven Maxi-Cosi AxissFix? De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in de ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3 bevestigingspunt voor de Mica heb je een steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology. G-Cell-technologie voor autostoeltjes beschermt je kind bij een botsing. Het is flexibel en sterk materiaal dat ontworpen is om de krachten van een botsing weg te geleiden van het lichaam van je kind om letsel te verminderen. 

Voordeel:+ i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology

Nadeel:- vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

4. Cybex Sirona S draaibare autostoel 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoel Veilig, maar zwaar i-Size zitje voor kinderen tot ongeveer 4 jaar oud (40 tot 105 cm). Kan de volledige gebruiksduur achteruitkijkend gebruikt worden en kan vanaf 76 cm ook voorwaarts geplaatst worden. Het stoeltje kan gedraaid worden, zodat het kindje er makkeljik in te zetten is. Ook geschikt voor pasgeboren baby’s, maar bedenk wel dat je het stoeltje niet buiten de auto kunt gebruiken om de baby mee te tillen. Het stoeltje kan gekanteld worden, zodat het kindje bv kan slapen. Wordt vastgezet met Isofix.

De stoel wordt voldoende beoordeeld door de Consumentenbond (plaats 6) en de ANWB.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar + zeer goede afwerking + makkelijk de reinigen
Nadeel:  zwaar zitje

Bestel de Cybex Sirona S iSize voordelig bij:

Last updated: 2021-04-23 14:22:14

5. Britax Romer DUALFIX Isofix / iSize

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm  
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Draaibare autostoel Britax

Een populaire en goed beoordeelde draaibare autostoel uit Engeland is de Britax Romer DUALFIX. De stoel is bekroond met verschillende awards als de Baby & Pregnancy Award en Little London Award. De stoel kan zowel tegen de tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee worden geplaatst (vanaf 9 kilo). 

De autostoel is 360 graden draaibaar en is in meerdere standen verstelbaar (slaapstand). De bekleding is makkelijk en hierdoor snel afneembaar. Met de bijgeleverde zitverkleiner al vanaf de geboorte te gebruiken. Het vastgespen is tamelijk bewerkelijk en het zitje is heel zwaar. 

De oude Britax Romer DUALFIX krijgt 2 van de 5 sterren van de ANWB veiligheidstest. De nieuwe iSize variant ontving in 2018 4 van de 5 sterren.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar + zeer goede afwerking + makkelijk de reinigen
Nadeel:  zwaar zitje  zitje heeft veel ruimte nodig

We adviseren dan ook om de iSize variant aan te schaffen. In prijs scheelt dit niet heel veel en veiligheid staat voorop. Te koop bij Babypark en Prenatal.

Wil je liever de lichtere uitvoering? Britax Romer komt nu met de light variant op de markt: de Römer Dualfix M I-Size. Exclusief bij Babypark te reserveren.

Bestel de DUALFIX Isofix voordelig bij:

Last updated: 2021-04-23 14:22:16

3 reactie op “Draaibare autostoel, bekijk de beste op een rij

  1. Wij hebben de Maxi Cosi Axiss, en het is een geweldige stoel,… ideaal te draaien naar de deur toe (en bij het verplaatsen simpel om te zetten dat hij de andere kant op draait)
    Bekleding is er volledig af te halen, en kan goed in de was (heb hem al 4 jaar, dus is vaak gewassen,. kleur en stof is nog bijna nieuw)

    Misschien wat zwaar om even over te zetten naar een andere auto, maar als vaste stoel is hij geweldig… Niet over je kind heen hangen om hem vast te zetten, maar gewoon stoeltje draaien, en kind kan goed zitten.

  2. Super bedankt voor deze informatieve blog! Eindelijk een pagina gevonden die de verschillen tussen de Mica en Axissplus naast elkaar zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.