Draaibare autostoeltjes

Een van de meest gestelde vragen over een autostoel is of deze draaibaar is. Je kindje wordt groter en zwaarder waardoor het niet zo eenvoudig meer is om hem of haar in de autostoel te tillen. Draaibare autostoeltjes bieden hierbij veel gemak. Je hoeft tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken dat rugklachten kan voorkomen.
Bekijk hieronder het overzicht van de beste draaibare autostoeltjes.

1. Britax Römer Swingfix i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Alleen achterwaarts
beste koop autostoel groep 0/1 De autostoel uit de baby/peuter categorie die het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangt is de Britax Römer Swingfix i-Size. De Römer is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (0-18 kg). De Swingfix I-Size biedt optimaal comfort en veiligheid aan je kindje. Doordat het stoeltje 90° kan draaien is het eenvoudig om jullie kindje in de autostoel te tillen. De stoel kan namelijk naar de deur draaien.
De autostoel wordt altijd achterwaarts gebruikt omdat dit het veiligst is voor je kindje. De steunpoot en stootbeugel maken de autostoel extra stabiel. De stoel is verstelbaar in verschillende zitposities en heeft een 5-punts gordel met borstkussentjes van neopreen.
Britax Römer Swingfix M i-Size

Een andere variant is de Britax Römer Swingfix M i-Size. Deze autostoel heeft ook het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen. Wat is het verschil tussen de Swingfix en de Swinfix M? De Swingfix M is niet geschikt vanaf de geboorte, maar vanaf 3 maanden. Hierdoor ook iets goedkoper. 

Voordeel: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijke installatie + eenvoudig te reinigen + lage concentratie schadelijke stoffen + inclusief base

Nadelen: zwaar zitje  montage met de autogordel is niet mogelijk meer   Ondanks verstelbare stootbeugel blijft toch weinig beenruimte over

2. Maxi Cosi Axiss Fix Plus (I-size Isofix)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoeltjes

Een van de bekendste en beste draaibare autostoeltjes is de Maxi Cosi Axiss. Voor zowel Isofix (Plus) als voor gordelbevestiging is de draaibare autostoel beschikbaar.

De Maxi Cosi Axiss Plus wordt door middel van Isofix bevestigd in de auto.

Het Axiss autostoeltje kan zowel 90 graden naar links als naar rechts draaien, zodat het niet uitmaakt aan welke kant van de achterbank je je kindje plaatst.

De stoel krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Geen Isofix? De Maxi Cosi Axiss stoel is ook verkrijgbaar met gordelbevestiging. Deze Axiss heeft een gordelspanner die er voor zorgt dat het stoeltje goed vaststaat. Bedoeld dus voor auto’s waar Isofix nog ontbreekt (of waarbij bewust gekozen wordt voor gordelbevestiging). Daarnaast geeft een kleurenindicator aan of de stoel goed vastzit zodat je daar geen zorgen over hoeft te maken. Deze uitvoering kan alleen voorwaarts geplaatst worden.

3. Cybex Sirona S i-Size (Isofix)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoel Veilig, maar erg zwaar i-Size zitje voor kinderen tot ongeveer 4 jaar oud (40 tot 105 cm). Kan de volledige gebruiksduur achteruitkijkend gebruikt worden en kan vanaf 76 cm ook voorwaarts geplaatst worden. Het stoeltje kan gedraaid worden, zodat het kindje er makkeljik in te zetten is. Ook geschikt voor pasgeboren baby’s, maar bedenk wel dat je het stoeltje niet buiten de auto kunt gebruiken om de baby mee te tillen. Het stoeltje kan gekanteld worden, zodat het kindje bv kan slapen. Wordt vastgezet met Isofix.

De stoel wordt voldoende beoordeeld door de Consumentenbond (plaats 6) en de ANWB.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen
Nadeel:  zwaar zitje

4. Britax Romer DUALFIX Isofix / iSize

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Draaibare autostoel BritaxEen populaire en goed beoordeelde draaibare autostoel uit Engeland is de Britax Romer DEULFIX. De stoel is bekroond met verschillende awards als de Baby & Pregnancy Award en Little London Award. De stoel kan zowel tegen de tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee worden geplaatst (vanaf 9 kilo). 

De stoel is 360 graden draaibaar en is in meerdere standen verstelbaar (slaapstand). De bekleding is makkelijk en hierdoor snel afneembaar. Met de bijgeleverde zitverkleiner al vanaf de geboorte te gebruiken. Het vastgespen is tamelijk bewerkelijk en het zitje is heel zwaar. 

De oude Britax Romer DUALFIX krijgt 2 van de 5 sterren van de ANWB veiligheidstest. De nieuwe iSize variant ontving in 2018 4 van de 5 sterren.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen
Nadeel:  zwaar zitje  zitje heeft veel ruimte nodig

We adviseren dan ook om de iSize variant aan te schaffen. In prijs scheelt dit niet heel veel en veiligheid staat voorop. Te koop bij Babypark en Prenatal.

Wil je liever de lichtere uitvoering? Britax Romer komt nu met de light variant op de markt: de Römer Dualfix M I-Size. Exclusief bij Babypark te reserveren.

 5. GB Vaya iSize draaibare autostoel (Isofix)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Ook deze autostoel heeft als pluspunt te kunnen draaien. Dit voorkomt verkeerd tillen. De autostoel is i-Size veilig  Wel wordt er het stoeltje als zwaar gekenmerkt. Bedenk dat je de stoel niet hoef te tillen. Alleen bij het monteren van de stoel. Ben je van plan om de stoel iedere dag van auto te veranderen, dan is een lichtere stoel wellicht een betere optie. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting. De stoel ontving in 2017 van de ANWB 4 van de 5 sterren. Op veiligheid scoort het autostoeltje goed.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk   zwaar zitje zitje heeft veel ruimte nodig auto slecht verkrijgbaar

6. Nania Revo SP (gordel)

Gebruik:  Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Draaibare autostoeltjes

De Nania Revo is ook een draaibare autostoel. De Nania Revo maak je vast met de 3-puntsgordel in de auto. De draaibare autostoel van Nania kun je zowel tegen de rijrichting in als met rijrichting mee gebruiken.

Geschikt voor kinderen van 0 tot 18 kilo (groep 0+/1 en 1, ongeveer van 0 tot 4 jaar).

Let er altijd op dat bij de allerkleinste het zitje tegen de rijrichting in wordt gebruikt tot minimaal een lengte van 76 cm.

De draaibare autostoel van Nania is ook verstelbaar in meerdere standen, inclusief een comfortabele slaapstand. De hoes kan eventueel worden verwijderd om gewassen te worden.

7. De Maxi-Cosi MiloFix (isofix)

Gebruik autostoel: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar / 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoel De Maxi-Cosi MiloFix is een ouder model draaibare ISOFIX autostoel, die vanaf de geboorte tot aan ca. 4 jaar gebruikt kan worden. In het begin wordt hij omgekeerd tegen de rijrichting in bevestigd. Met ca. 15 tot 18 maanden kan het zitje andersom  met de rijrichting mee  worden bevestigd. Het meest veilige blijft achterwaarts!

De MiloFix past zich daarbij probleemloos aan de groei van je kind aan, de hoofdsteun en het gordelsysteem zijn gelijktijdig en eenvoudig verstelbaar. Het maakt niet uit in welke rijrichting je het zitje bevestigd, doormiddel van de ISOFIX installatie wordt hij gegarandeerd correct bevestigd.

Voordeel: + veiligheid voldoende + draaibaar  + eenvoudig te reinigen + Gelijktijdig verstelling van harnas en hoofdsteun

Nadeel:  geen i-Size   alleen Isofix, geen gordel   vastgespen van het kind is lastig zitje is lastig te installeren. zwaar zitje.

Niet de autostoel kunnen vinden die je zocht?
Bekijk hier alle draaibare autostoelen

One thought on “Draaibare autostoeltjes

  1. Wij hebben de Maxi Cosi Axiss, en het is een geweldige stoel,… ideaal te draaien naar de deur toe (en bij het verplaatsen simpel om te zetten dat hij de andere kant op draait)
    Bekleding is er volledig af te halen, en kan goed in de was (heb hem al 4 jaar, dus is vaak gewassen,. kleur en stof is nog bijna nieuw)

    Misschien wat zwaar om even over te zetten naar een andere auto, maar als vaste stoel is hij geweldig… Niet over je kind heen hangen om hem vast te zetten, maar gewoon stoeltje draaien, en kind kan goed zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.