Wanneer je een babyautostoeltje met behulp van Isofix in je auto wilt bevestigen heb je een isofix base nodig. Deze Isofix base moet geschikt zijn voor jouw autostoeltje en wellicht ook voor het opvolgende stoeltje. De base bevestig je eenmalig aan de Isofixhaken van de auto. Het autostoeltje kun je vervolgens met één klik op de base bevestigen. Bij sommige merk babyautostoeltjes is de isofix base ingebregepen. Dat maakt het makkelijk.

Echter bij een aantal maxi cosi’s moet je zelf nog kiezen voor een base. Welke base kun je dan het beste kiezen? En welke base gaat het langste mee ook voor een opvolgend stoeltje?

Dat is vandaag de dag lastig kiezen. De oude modellen autostoelen passen namelijk niet op de nieuwe I-size bases en de nieuwe iSize autostoelen passen niet op de oude onderstellen.

Universele isofix base?

Universele Isofix voor verschillende merken autostoelen bestaan niet. Dit is ook heel lastig te realiseren omdat ieder merk autostoel anders is uitgevoerd in grootte en materiaal. De base zou niet goed passen.

Wel bestaan er universele Isofix bases voor een één type merk autostoel. Zoals bijvoorbeeld Maxi Cosi of Cybex. De base is dan te gebruiken voor opeenvolgende autostoeltjes. Je start bijvoorbeeld met het baby autostoeltje en wanneer je kindje daar te groot voor is geworden, stap je over naar de peuter autostoel. Je kunt hiervoor dezelfde base blijven gebruiken, je hebt dus bijna vier jaar profijt van de base.

Een base voor gordelbevestiging?

Heeft jullie auto geen Isofix en wil je toch gebruik maken van een base? Dan bestaat er de Maxi Cosi EasyFix. Deze base is ook met gordels te bevestigen in de auto. Ga je er met je kindje op uit? Dan hoef je alleen het autostoeltje nog maar vast te klikken op de base. Een handig lampje geeft aan wanneer je de base op de juiste wijze geïnstalleerd hebt. De enige autostoel die op deze base past is de Maxi Cosi Cabriofix. De Maxi Cosi EasyFix is voordelig verkrijgbaar bij Bol.com en Babypark

Wij hebben een overzicht gemaakt van veilige en gebruiksvriendelijke bases.

Naam BaseGeschikt voor:Prijs
Maxi Cosi FamiliyFixCabrioFix
Pebble (dus niet de PLUS!)
Pearl
v.a. 125
Maxi-Cosi FamilyFix One i-SizePebble Plus
Pebble Pro
Rock
Pearl Smart iSize
Pearl Pro
v.a. 169
Maxi-Cosi FamilyFix 2Rock iSize
Tinca iSize
Pebble Plus
Pebble Pro
Pearl Smart i-Size
PearlPro2
v.a. 189
Maxi-Cosi FamilyFix 3Jade
Coral
Rock
Pebble Pro
Pearl Pro 2 i-Size
v.a. 229
Cybex M-baseAton M,
Aton M i-Size
Sirona M2 i-Size
v.a. 169
BeSafe iZi Modular BaseBesafe Izi Modular i-Size
Besafe Izi Go Modular i-Size
v.a. 259

1. Isofix Base Family Fix voor de Maxi Cosi’s

Gebruik base:  vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar.

Isofix base De Isofix-base kan worden gebruikt voor de Maxi Cosi autostoeltjes Pebble, Cabriofix en Pearl. Dit zijn de oudere modellen Maxi Cosi’s . Hierdoor kan de base in 2 fases gebruikt worden: van 0-13 kg met de Cabriofix en Pebble, en van 9-18 kg met de Pearl autostoel.

De installatie van de Family Fix in de auto is eenvoudig. Doormiddel van een licht- en geluidsdisplay ontvang je bevestiging van een correcte bevestiging. De autostoelen zijn vervolgens door het eenvoudige kliksysteem makkelijk in en uit de de base klikken.

Allerbelangrijkste is de dat deze base de meest veilige manier van vervoeren biedt. De Isofix-base is goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen, ECE R44/04. In combinatie met de Maxi Cosi Pebble staat deze op plaats 2 van ANWB autostoelentest.

2. Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size

Gebruik base:  vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar.

maxi Cosi Family Fix oneSteeds meer autostoelen worden i-Size proof. Speciaal voor de i-Size Maxi Cosi’s is er de Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size. Deze base is geschikt voor het Maxi-Cosi Rock baby autostoeltje, Maxi Cosi Pebble Pro en Plus, en het Maxi-Cosi Pearl Smart iSize (opvolgende autostoeltje).

Verschil met de hierboven FamilyFix Base is dat deze iSize proof is. Hiermee voldoet de base aan de nieuwe strenge veiligheidswet. Belangrijkste punten is dat de stoel langer achterwaarts kan en goed scoort op zijdelingse botsingen.

Zo heb je jarenlang plezier van dit product. De Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size bevestig je met behulp van Isofix in de auto. De base voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. De installatie van de Family Fix in de auto is eenvoudig. Doormiddel van een licht- en geluidsdisplay ontvang je bevestiging van een correcte bevestiging. De autostoelen zijn vervolgens door het eenvoudige kliksysteem makkelijk in en uit de de base klikken.

3. Maxi-Cosi FamilyFix 2 Onderstel

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

2way fix base De Isofix-base kan worden gebruikt voor de Maxi Cosi baby autostoeltjes Rock iSize, Tinca iSize en Pebble Plus en Pro. Voor de peuter autostoeltje Pearl Smart i-Size en PearlPro2.

Hierdoor kan de base in 2 fases gebruikt worden: van 0-13 kg met de Pebble, Rock en Tinca en van 9-18 kg met de Pearl autostoelen.

Beide stoeltjes voldoen aan de i-Size-wetgeving. De 2wayFix base bevestig je veilig in de auto door middel van ISOFIX-installatie, hiermee veranker je de base aan het chassis van de auto.

Het autostoeltje kun je vervolgens heel eenvoudig met één klik bevestigen op de base. De 2wayFix base geeft een zichtbare en hoorbare bevestiging als het stoeltje goed is geinstalleerd. Voordeel van deze base is dat de peuterstoel ook nog achterwaarts vervoerd kan worden. Wel zo veilig! Voorwaarts is ook mogelijk..

4. Maxi-Cosi FamilyFix 3

autostoel met ligstand JadeDe meest recente base van Maxi Cosi is de Maxi Cosi FamilyFix 3. Het verschil tussen Familyfix 2 en 3? Dit onderstel kun je op 3 manieren gebruiken; 1. Voor de baby autostoelen Coral, Rock en Pebble Pro 2. Voor de opvolgende peuter autostoel Pearl Pro 2 i-Size 3. Voor de reiswieg Jade. Volledig i-Size!

Het Maxi-Cosi 3wayFix Onderstel is eenvoudig in je auto te bevestigen en helpt om een autostoel snel, makkelijk maar bovenal veilig in je auto te installeren. De base wordt met behulp van Isofix haken in je auto bevestigd. Indicatoren laten zien of de base en het autostoeltje veilig vast zijn gemaakt.

5. Cybex M- base

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

isofix base Op Cybex M- base kunnen twee opeenvolgende autostoeltjes worden bevestigd. De babystoeltjes Cybex Aton M en Aton M i-Size en de peuterstoel Cybex Sirona M2 i-Size autostoel. Een base voor de toekomst dus. De base zorgt ervoor dat je je kindje tot 4 jaar achterwaarts kunt vervoeren.

Met dit i-Size onderstel zit je baby heel veilig en comfortabel. De base in combinatie met de Aton M iSize staat bij de ANWB en bij de Consumentenbond op nummer 1 van best geteste autostoelen groep 0+. en heeft het predicaat beste uit de test ontvangen. In combinatie met de Cybex Sirona M2 staat de stoel op nummer 3 in groep 1.

Bij Bol.com wordt de autostoel ook inclusief base geleverd. De bundel is goedkoper dan de M base los te kopen. 

6. BeSafe iZi Modular Base

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

besafe izi modular isize baseDe base is geschikt voor zowel het autostoeltje Besafe Izi Modular i-Size (Stokke) als het autostoeltje Besafe Izi Go Modular i-Size (Stokke)Met behulp van deze Base voldoen de autostoeltjes aan de strenge i-Size norm.
De base is gemakkelijk in de auto te plaatsen door middel van de Isofix connectoren. Verschillende indicatoren in de Base geven aan wanneer deze juist bevestigd is. Wanneer je jullie kindje achterwaarts vervoerd in de base, dan is deze verstelbaar voor extra beenruimte. Bij een groep 0/1-autostoel heb je en antirotatie beugel nodig om de base te verstellen. Hierdoor krijgt je kindje meer beenruimte. Let op: een antirotatiebeugel wordt niet bij de BeSafe iZi Modular base bijgeleverd.

Welke Maxi Cosi komt het beste uit de test?
Bekijk de top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.