Meegroei autostoel: Kinderen groeien ontzettend snel overal uit. Sommige producten of kleding gebruik je maar voor korte duur. Denk aan de wipstoel, de reiswieg en dus ook de autostoel. In 4 jaar tijd zijn de meeste al weer toe aan de 3e autostoel. Een behoorlijke investering in korte tijd. Echter, het kan ook anders! De meegroei autostoel bestaat namelijk. Een autostoel groep 1-2-3 ineen! De meegroei-autostoel is geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden, peuters én kinderen tot 12 jaar. Je bent dus de komende 12 jaar voorzien van een autostoel.

Waar moet je op letten bij een meegroei autostoel?

Bedenk dat achterwaarts vervoeren tot 4 jaar de meest veilige manier van vervoeren is. Een meegroei autostoel is vaak alleen voorwaarts te plaatsen. Daarnaast hebben veel meegroei autostoeltje geen slaapstand of kantelstand. Bij langere autoritten niet ideaal voor de allerkleinste kindjes. Let hierop dus bij aanschaf.
Voor de allerkleinste is het aan te raden een verkleiner in de autostoel te plaatsen voor optimale bescherming en comfort. Vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten en met het hoofdje goed in de hoofdsteun past kun je pas overstappen op een meegroei-autostoel.

Beste meegroei autostoel

Er zijn verschillende meegroei autostoelen verkrijgbaar. We hebben de beste meegroei-autostoelen op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar de testen van de Consumentenbond en de ANWB. Ook de reviews van ouders zijn meegenomen in deze lijst.

Maxi Cosi Titan Pro

Gebruik: vanaf 9 maanden tot 12 jaar
Isofix, Alleen voorwaarts

meegroei autostoelDe Maxi-Cosi Titan is geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden, peuters én kinderen tot 12 jaar. Een autostoel groep 1-2-3 ineen. Je gebruikt de Titan eerst als peuterautostoeltje (groep 1) met het vijfpunts-gordelsysteem. Daarna is de Titan net zo eenvoudig te bevestigen met een gewone driepunts-gordel voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar (groep 2/3). Voor maximaal comfort en pasvorm kun je de hoofdsteun heel eenvoudig verstellen.

De ISOFIX-bevestiging met zogenaamde ‘Top Tether’ aansluiting houdt het autostoeltje stevig op z’n plek. Het autostoeltje is extra veilig dankzij de GCELL- en AirProtect® Side Impact technologie en beschermt je kindje daardoor optimaal bij een aanrijding.

De bekleding is wasbaar. Gezien de lange gebruiksduur is een hoes aan te raden.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier + Verstelbare hoofdsteun en ligstanden + GCELL en AirProtect® technologie beschermen je kindje
Nadelen: geen iSize auto moet over Isofix beschikken

Safety 1st Eversafe meegroei autostoel

Gebruik: vanaf 9 maanden tot 12 jaar
Alleen voorwaarts, korte afstanden, gordel

meegroei autostoel Een meegroei autostoel met de beste en meeste reviews is de autostoel EverSafe van Safety 1st. Geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot een maximaal gewicht van 36 kg. Het stoeltje is geschikt voor kortere afstanden en is wettelijk goedgekeurd.
De Ever Safe autostoel is een eventuele oplossing als je voor minder geld een veilige autostoel zoekt. De autostoel van Safety 1st groeit mee met je kind dankzij de in 6 hoogtes verstelbare hoofdsteun, de 2 posities van de rugleuning en het verwijderbaar harnas.
Met de 3-punts autogordel bevestig je simpel en snel de Ever Safe in de auto, mede dankzij de handige gordelgeleiders van de autostoel. En door het lichtgewicht van 2,8 kg verplaats je de autostoel gemakkelijk naar een andere auto. De zachte bekleding is niet alleen comfortabel, maar vangt tevens de krachten op die vrijkomen tijdens een botsing.
Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + goedkoop + licht
Nadelen: geen iSize  geen Isofix geen slaapstand niet voor lange afstanden minder eenvoudige bevestiging

Nania Isofix Autostoel iMax SP

Gebruik: vanaf 9 maanden tot 12 jaar
Alleen voorwaarts, Isofix

Nania Imax meegroei autostoel Het ISOFIX autostoeltje Nania I-Max is een luxe wat duurdere meegroei autostoeltje en geschikt voor kinderen vanaf 1 tot ongeveer 12 jaar (9-36 KG).

De autostoel wordt in de auto bevestigd met behulp van in de auto aanwezige isofix aansluitingen. Het kindje wordt vastgezet d.m.v. het interne 5-punts tuigje (van 9-15 kg). Vanaf 15 kilo kan het interne tuigje verwijderd worden en kan het zitje met kind in de auto vastgezet worden m.b.v de 3-punts autogordel. De autostoel heeft een verstelbare hoofdsteun zodat de autogordel optimaal ingesteld kan worden t.o.v de schouderhoogte van het kindje. Ook beschikt de meegroei autostoel over een relaxed stand.

Let op: Nania iMax SP is ook verkrijgbaar met gordelbevestiging. Bekijk deze hier. Isofix heeft altijd de voorkeur.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + relaxed stand en verstelbare hoofdsteun + Isofix (veilige installatie)
Nadelen: geen iSize  gordelsluiting is iets lastig

De X-adventure Born Lucky Kidz

Gebruik: vanaf 9 maanden tot 12 jaar
Alleen voorwaarts, gordel

De X-adventure Born Lucky KidzDe X-adventure Born Lucky Kidz 123 is een zachte, comfortabele autostoel voor kinderen met een lengte van 70 tot 105 centimeter. Je plaatst de autostoel met de rijrichting mee en bevestigt hem met de 3-punts veiligheidsgordel in de auto. De autostoel is voorzien van een 5-puntsgordel, zodat je kind stevig in de stoel zit. Je verstelt de Born Lucky Kidz eenvoudig van zit- naar ligstand. Zo vervoer je je kind niet alleen veilig, maar ook comfortabel.

De bekleding is van softline nappatex (kunstleer)! en is dus zeer eenvoudig schoon te houden. De stoel heeft een geventileerde rug dat zweten voorkomt.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier + zit-en ligstand + fraai design
Nadelen: geen iSize  gordelbevesting (lastig met installeren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.